2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Pečené brambory plněné nivou a anglickou slaninou

Název Množství a jednotka
brambory 8 kusu
sýr Niva 200 gramů
anglická slanina 250 gramů
česnek
rozmarýn
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Větší brambory ve slupce pečlivě omyjeme, osušíme. Uděláme do nich zářezy, neprokrajíme až do konce! Nesolíme. Niva i anglická slanina jsou slané. Do zářezu vetřeme rozetřený česnek a prostřídáme plátky nivy a slaniny. Celé potřeme olejem, posypeme čerstvým nebo sušeným rozmarýnem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 - 30 minut.


 


RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...